Club roept heks in om vloek te verbreken


FC Frome Town presteert niet eens zo slecht, dit seizoen. De club die uitkomt in de zogenaamde Screwfix Direct Premier Division doet goed mee in de middenmoot. Toch hebben ze een probleem: ze hebben in hun eigen Badger's Hill-stadion pas 3 keer gescoord. Dat steekt schril af tegen het behoorlijke aantal van 31 uitdoelpunten die tot nu toe gemaakt zijn, en dat zit ze dwars.

Woordvoerder Ian Pearce: "Niemand begrijpt er iets van dat we thuis niet kunnen winnen. Dus toen iemand ons vertelde over een witte heks die hier in de buurt woont, hebben we die maar eens gebeld om te kijken of ze iets voor ons kan doen."

De heks, Titania Hardie genaamd, zal een serie rituelen uitvoeren die de ban moet breken. Daarnaast zal ze met de spelers praten en het veld "praktisch en onpraktisch" onderzoeken, om het probleem vast te stellen en tot eventuele actie over te gaan.

De heks verklaart desgevraagd: "Ik heb geen idee wat ik tegen zal komen. Misschien is de grond vervloekt, maar het kan ook tussen de oren van de spelers zitten. Misschien zijn een paar spelers wel overgevoelig voor dit veld. Of heeft het grondwater er iets mee te maken. Maar als twee of drie spelers zich ongelukkig voelen, kan dit effect hebben op de rest, zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben."

Miss Hardie, die 11 boeken over witte magie geschreven heeft en afgestudeerd is in psychologie, zei dat ze de spelers "zal overspoelen met een overweldigende positieve energie", die ieder negatief gevoel weg zal nemen. "Het is een geweldige uitdaging. Ik kijk er erg naar uit," voegde ze eraan toe.

Dat spinnenweb krijg je er gratis bij

De heks in kwestie, Titania Hardie. Misschien dat de Tovenaar van Tatabanya ook iets voor FC Frome Town is?


Ananova, 19 januari 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!