Olympische Spelen vooral met elkaar spelen


Sex voor de wedstrijd of niet? De onofficiële sport lijkt langzaam een olympische discipline te worden. Durex gaf 130.000 condooms en 30.000 porties glijmiddel aan de verantwoordelijken van het Olympisch dorp, ter verdeling over de atleten.

"Het is moeilijk om je in te houden en gewoon te doen met zoveel knappe mensen hier", aldus de Canadese roeier Marni McBin, in een gesprek over het seksleven van atleten met het Duitse dagblad 'Bild'.

"Er zijn geen kwalificaties," zei de Duitse hockeyspeler Christian Blunck, goed voor goud in Barcelona '92. "Iedereen gaat recht op zijn doel af. Uiteindelijk zijn al deze atleten in perfecte fysieke conditie en is er geen tijd te verliezen." "Het is een hemel voor mannen", verduidelijkte Christian Keller, woordvoerder van de Duitse atleten.

De organisatoren in het dorp voelen zich een beetje ongemakkelijk als het over seks gaat en zoeken een andere verklaring. "Duizend condooms werden verdeeld, ik denk dat ze als souvenir mee naar huis gaan", vertelde iemand van de organisatie. Dat getal klopt inderdaad, het zijn er 1000, maar wel elke dag. Dat is het aantal dat de atleten elke 24 uur uit de automaten halen in de buurt van het medisch centrum. De condooms die in het welkomstpakket zitten, zijn dan nog niet eens meegerekend.

Ondertussen spreekt het Atheense Olympische Organisatiecomité (ATHOC) schande van de Griekse editie van 'Playboy', dat een reportage brengt over "2004 seconden extase" en "de zoektocht naar goud in de sexathlon", geïllustreerd met een foto van vijf condooms, voorgesteld als Olympische ringen.

De Griekse editie van 'Men's Health' maakte ook een analyse van het onderwerp seks en sport. Volgens het magazine zijn mannelijke zwemmers het meest viriel en hebben de Fransen het meest frequent seks. Komt hiermee de gouden 'seksmedaille' van Cuba in Sydney 2000 in het gedrang? De Australische basketbalster Michelle Trims zei toen: "De Cubanen gebruiken condooms alsof hun leven ervan afhangt!"

Van den Hornyband

"Volgens het magazine zijn mannelijke zwemmers het meest viriel"....aaaaaHA! Vandaar dat die Van den Hoogenband altijd zo loopt te smilen


Gazet van Antwerpen, 25 augustus 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!