Afrikaanse Spelen: weinig succes, veel sex


De Afrikaanse Spelen in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja kampen met veel gebreken. Toeschouwers zijn er amper, de schulden stapelen zich op en na een week is de organisatie ook al door de condoomvoorraad heen.

De voorbehoedsmiddelen werden bij het begin van de Spelen verspreid onder 6000 sporters, 1200 officials en 1500 journalisten. "We dachten dat we ruim voldoende hadden ingeslagen, maar we zullen toch echt een nieuwe vracht moeten bestellen voor de tweede week," verzuchtte een verbaasde vrijwilliger.

Kasgeld is evenwel niet meer beschikbaar. Van alle kanten melden zich boze schuldeisers. Zo moesten tientallen atleten in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele uren buiten hun hotels verblijven. Zij werden de straat opgestuurd door de eigenaren, die geld wilden zien van de organisatie.

De verkoop van zevenhonderd BMW's, speciaal voor het vervoer tijdens de Spelen aangeschaft, tegen de helft van de prijs aan regeringsmedewerkers kan wellicht nog voor enige verlichting zorgen van de financiŽle druk.

Op geld uit recettes hoeft de organisatie niet meer te rekenen. Na enkele akelig stille dagen in de stadions is besloten om de wedstrijden vrij toegankelijk te maken voor het publiek. De Afrikaanse Spelen duren tot 18 oktober.

Het scoren vindt voornamelijk plaats na de wedstrijd

Ook Nwankwo Kanu en z'n Nigeriaanse teamgenoten schijnen zich op de Africa Games op te houden. Zo te horen heeft hij 't dus wel naar z'n zin


Trouw, 12 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!