Duitsers prolongeren olifantenpolotitel


Het team van onze Oosterburen is erin geslaagd hun wereldtitel in het olifantenpolo te behouden. In een loodzware finale werd Schotland met 5-3 opzij gezet. Ook vorig jaar moesten de Schotten de finale van de King's Cup Elephant Polo competitie aan de Duitsers laten.

De Schotse aanvoerder Peter Prentice sprak van mammoetopgave: "Dertig minuten voor de wedstrijd brak er een gigantische tropische storm los. Het werd pikkedonker en het regende een half uur keihard. Het veld veranderde in een grote modderpoel en de bal rolde voor geen meter meer. Op sommige momenten trapten de olifanten de bal gewoon de grond in."

"We hadden pure pech. We misten een paar reusachtige kansen en hadden gewoon onze dag niet. We hebben er keihard voor geknokt en bijna heel het publiek was voor ons, maar het zat er gewoon niet in. Maar volgend jaar komen we terug!"

Voor wie de regels van het olifantenpolo niet direct voor de geest kan halen: ieder team speelt met drie olifanten. De spelers gebruiken twee meter lange slaghouten, waarmee een kleine witte bal voortbewogen wordt over een tamelijk klein veld. Dit jaar in Thailand was het grootste toernooi tot nu toe: er deden tien landen mee.

Dit was ook voor de olifanten goed nieuws. Er werd ongeveer 35.000 euro opgehaald voor het centrum ter behoud van olifanten van Nationale Olifanten Instituut in Lampang.

Zware wedstrijd

Enkele schitterende foto's in olifantformaat zijn hier te bewonderen


Ananova, 21 september 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!