Shirt met handtekeningen niet tegen moeder opgewassen


Hij had zo zijn best gedaan om alle handtekeningen van de Chelsea-spelers op zijn shirt te krijgen, maar de moeder van de doelman van Scarborough heeft een te goed wasmiddel. Per ongeluk waste zij het shirt met daarop de handtekeningen: door en door schoon.

Leigh Walker, keeper van het nietige Scarborough, had de dag van zijn leven zondag. Zijn amateurcluppie speelde in de beker tegen de miljonairs van Chelsea. Na afloop maakte Walker van de gelegenheid gebruik de topspelers om hun handtekening te vragen. Iedereen zette een krabbel. Chelsea-doelman Carlo Cudicini schreef er zelfs nog een speciale boodschap bij.

Mevrouw Walker zag er de waarde niet van in. Zij vond dat het shirt wel een sopje kon gebruiken. "Het was niet met opzet. Ik wilde de teksten er niet af wassen. Ik wilde alleen de mouwen schoonmaken, maar in het sop ging alles eraf."

"Dat shirt was een onbetaalbaar souvenir van de belangrijkste wedstrijd van mijn leven," sipte Walker. "Ik heb er geen woorden voor."

De keeper was zondag ook al een vakantie misgelopen. Die was hem in het vooruitzicht gesteld als hij zijn doel een kwartier schoon wist te houden. Na negen minuten scoorde Chelsea de enige treffer van de wedstrijd.


AD.nl, 28 januari 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!