Plezierloopster loopt zo naar Olympische Spelen


Tracey Morris haalde zondag meer dan een uur van haar persoonlijk marathonrecord af en werd maandag beloond met een olympisch startbewijs. Met 2.33.52 bleef ze ruim onder de limiet van 2.37 en als beste Britse in de Londen marathon (totaal tiende) wordt ze automatisch uitgezonden naar Athene.

Morris (36) had sinds haar schooljaren geen wedstrijdatletiek meer bedreven. In 1999 liep ze haar enige andere marathon, voor een goed doel, in 3.39. Achttien maanden geleden pakte ze het hardlopen weer serieus op en na het nodige succes op de kortere afstanden haalde de full-time opticien uit Leeds een uur en zes minuten van haar tijd af.

"Dit is een grote shock voor me," sprak de verbijsterde inwoonster van Leeds. "Het lijkt alsof iemand anders hier staat. Het zal nog wel even duren voordat ik besef wat er gebeurd is."

Morris liep de marathon samen met haar man Paul, die het traject echter pas na bijna vijf uur volbracht. De docent had wel een prachtig excuus voor zijn matige prestatie: Hij verloor in het tweede gedeelte veel tijd door het beantwoorden van telefoontjes. Veel vrienden wilden hem namelijk vertellen welke onmogelijke prestatie zijn vrouw had geleverd.

Paul zal vrouwlief in de maand augustus wel een tijdje moeten missen. Tracey Morris heeft inmiddels de officiŽle bevestiging van de Britse atletiekbond binnen en gaat zich serieus voorbereiden op haar deelname aan de Olympische Spelen. Ook haar baas heeft haar alle medewerking toegezegd. In de Griekse hoofdstad zal ze samen met Liz Yelling (persoonlijk record 2.30.58) en wereldrecordhoudster Paula Radcliffe haar land vertegenwoordigen op de marathon. "Geweldig", stamelde Morris. "Radcliffe is mijn voorbeeld. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik samen met haar aan de start sta in Athene."


Atletiek.nl, 20 april 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!