Streakster stond aan wieg van wereldkampioen


In een interview met de BBC heeft de kersverse rugby-wereldkampioen Matt Dawson onthuld wat hem er jaren geleden toe aanzette om rugby te gaan spelen: een naakte vrouw die plotseling over het veld kwam rennen tijdens een wedstrijd.

En niet zomaar eentje, maar de in Engeland befaamde 'streakster' Erica Rowe. Scrum-half Dawson, een van de uitblinkers tijdens de onlangs van AustraliŽ gewonnen historische WK-finale, vertelde wat voor een onuitwisbare indruk Rowe's streak op het veld van Twickenham op hem maakte: "Mijn ogen gingen open."

"Het was de eerste rugby-interland waar ik ooit heen ging. Ik ging met mijn vader, ik denk dat het 1983 was. Tijdens de rust verscheen ineens Erica Rowe ten tonele. Ik was een jochie van 11, ik kon mijn ogen niet geloven. Wat een geluk."

"Ik denk niet dat mijn moeder er blij mee was dat mijn vader me naar zo'n wedstrijd meegenomen had. Daar was ik nog te jong voor, natuurlijk. Maar voor mij was het mijn eerste, echte herinnering aan rugby."

De boeken leren ons dat de legendarische streak van Erica Rowe plaatsvond tijdens England - AustraliŽ, in januari 1982.

Nu snappen we waarom Dawson's ogen open gingen

Na lang zoeken toch nog een foto van de beroemde streak gevonden. Haar naam blijkt ook als 'Roe' geschreven te worden. Meer over de voormalige boekwinkelbediende Roe - die nu organic farmer in Portugal blijkt te zijn - vind je hier.


Ananova, 30 november 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!