Rugbyteam onderbreekt partij vanwege 'kou'


Een rugbyteam uit het Schotse Dunbartonshire, vlak boven Glasgow, heeft midden in een wedstrijd het bijltje erbij neer gegooid omdat de spelers het te koud vonden om verder te spelen. Het was op dat moment echter een gematigde 6 graden Celsius.

De Loch Lomond Rugby Club gaf vervolgens aan de bond op dat de scheidsrechter de beslissing genomen had om de wedstrijd plat te leggen, maar navraag bij de scheids leerde dat hier niets van klopte.
"Ik heb de wedstrijd wel gestaakt, maar dat was niet vanwege de kou. Het was omdat het ene team al onder de douche stond," aldus ref Graham Cox.

Loch Lomond maakt een rampzalig seizoen door in de vijfde divisie. Van de voorgaande tien partijen gingen er negen verloren, waarvan de meeste met grote cijfers. Het doelsaldo bedraagt -260. Daarmee zijn ze echter nog niet eens rode lantaarndrager, want de tegenstander in de bewuste 'kou'-wedstrijd, Carrick, staat nog een plaats lager, met nul gewonnen en alles verloren.

De bond bestrafte Loch Lomond met 4 punten aftrek. Ook moet de partij, die nu in een 10-10 gelijkspel eindigde, overgespeeld worden. Loch Lomond heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Dit is een foto uit 2002. Waarschijnlijk was het tot nu toe nog niet warm genoeg om een nieuwe foto te nemen

Het team van Loch Lomond...Watjes!!!


Ananova, 18 december 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!