Duitse clubs verzinnen wedstrijd compleet bij elkaar


Twee Duitse clubs hebben een boete aan hun broek gekregen voor het doorgeven van een resultaat van hun onderlinge wedstrijd, terwijl ze die helemaal nooit gespeeld hebben.

SV Mühlenbeck II en Birkenwerder BC hadden elkaar moeten treffen voor de competitie, maar Mühlenbeck kon niet meer dan zes man op het veld brengen. Omdat ze dat op een reglementaire boete van 100 euro zou komen te staan, besloten ze het maar op een accoordje te gooien met de tegenstander.

Er werd een 6-0 nederlaag aangeboden, en daar was Birkenwerder wel voor te porren. De 18-jarige scheidsrechter die de partij had moeten fluiten, deed er ook niet al te moeilijk over. Vlotjes zette hij zijn handtekening onder het wedstrijdformulier, die keurig een 2-0 ruststand meldde, en zelfs het aantal "bezoekers".

Ze hadden echter buiten de echte bezoekers gerekend. Eén supporter die gewoon was komen opdagen voor de match en hoorde wat er aan de hand was, was er zo ziek van dat hij de plaatselijke sportautoriteiten inlichtte. Die waren minder over de deal te spreken.

Het resultaat was een verliespartij voor beide clubs en een boete voor fraude: 175 euro voor Birkenwerder en 200 euro voor Mühlenbeck.

Pikant genoeg kwam daar ook nog eens een reglementaire boete van 100 euro voor beide teams bij, wegens het niet op de been brengen van genoeg spelers.

Naschrift 28-8-'04: De Nederlandse filmmaker Johan Kramer, bekend van de film "The Other Final" (over een wedstrijd tussen de twee laagst geplaatste landen op de FIFA-ranglijst), was dermate geïntrigeerd door dit "Wunder von Mühlenbeck", dat hij contact zocht met beide clubs en vroeg of ze de wedstrijd nogmaals wilden spelen, maar nu écht. De clubs konden deze kans op eerherstel wel waarderen en speelden de wedstrijd voor de camera's van Kramer, die er een korte film over maakte. De uitslag was 3-2 voor Mühlenbeck.


Ananova, 27 mei 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!