Fans willen dat Dick eruit vliegt


De supporters van het Nederlandse voetbalelftal hebben het helemaal gehad met Dick Advocaat. Op de Oranje-camping in het Noord-Portugese kustplaatsje Espinho is een ludieke actie opgezet om de bondscoach op een vliegtuig naar Brussel te zetten. In Holland moet hij niet meer aankomen.

Meteen na het 3-2 verlies tegen TsjechiŽ hebben Nederlandse supporters geld ingezameld om een vliegtuigticket voor hem te kopen. Johan De Laat uit Tilburg is een van de initiatiefnemers van de actie. Hij wil Dick Advocaat alvast naar Brussel sturen want in Nederland is hij niet meer welkom.
De Laat noemt zijn actie 'Johan stuurt Dick naar huis'. "De mensen hebben dolenthousiast gereageerd op ons idee. Binnen drie minuten hadden we het geld bij elkaar," aldus De Laat.

De supporters willen het vliegtuigticket aan de Nederlandse trainer overhandigen via de room service in het hotel van Oranje. Het geld dat overblijft, willen ze overmaken op de rekening van de Johan Cruijff-foundation. Het ticket is inmiddels geboekt. Dinsdagmiddag om 12u35 is een plaatsje voor Advocaat gereserveerd op een vlucht van Virgin Express vanuit Faro. Op de vlucht TV 541 kan hij inchecken.

De Laet besluit ludiek: "Hij heeft alleen een paspoort nodig."

Russische Spelersvrouw

Zoals bij iedere 'ramp' gingen ook na DE WISSEL de creatieve geesten meteen aan de slag en de volgende dag circuleerden de grappen al over het web. Deze van Dick bij Lotto Weekend Miljonairs is waarschijnlijk de meest verspreide (ooit). Hierop volgden weer opmerkingen als "Hij had beter het publiek kunnen vragen", "Hij kon geen vriend bellen want die heeft ie niet" en "Is 'De Zwakste Schakel' niets voor Dick?".
Op de radio werd over Dick Advocaat gezegd: "Nederland kent 16 miljoen bondscoaches, maar de meesten zouden liever zien dat dat er 16 miljoen min ťťn waren."


Het Laatste Nieuws, 20 juni 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!