Wedstrijd levert rugbyer extra tand op


Toen de keiharde Widnes Vikings-speler Shane Millard in de match tegen de Castleford Tigers met z'n hoofd tegen dat van tegenstander Dean Ripley knalde, dacht hij er nog niet zo veel van. Hij had een hoofdwond, maar die werd in de pauze verbonden, zodat hij er in de tweede helft weer net zo hard tegenaan kon.

Pas toen de teamarts van de Castleford Tigers na de wedstrijd naar hem toekwam met de mededeling dat Ripley een halve tand miste, begon de Australiër zich wat meer zorgen te maken. De arts zei dat er kans was dat de tand zich nog in zijn hoofd bevond.

"Die dokter voegde eraan toe dat een menselijke beet meer bacillen bevat dan die van een hond of een kat, dus hij raadde me sterk aan om even naar het ziekenhuis te gaan voor een check."

"Ik ben direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gereden, waar ze röntgenfoto's genomen hebben. Daaruit bleek dat er wel wat vreemds in mijn hoofd zat, maar ze konden het nog niet goed zien, dus ik moest de volgende morgen terugkomen."

"De volgende morgen bleek dat het inderdaad de halve tand van Ripley was. Ze hebben me plaatselijk verdoofd en geprobeerd de tand eruit te wurmen. Er moesten drie pakken zoutoplossing aan te pas komen. Pas toen de verdoving bijna uitgewerkt was, kwam de tand eindelijk los."

"Ik heb al heel wat blessures gehad, maar dit is zeker de vreemdste. Maar ik heb liever een hoofdwond dan een halve tand eruit. Ik zie er tenminste nog goed uit."

Geen watje

Shane Millard: nog steeds een knappe vent


Ananova, 3 mei 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!