Marathonloper in duikpak vestigt traagheidsrecord


Een atleet gestoken in een origineel diepzeeduikerspak heeft zijn eigen traagheidsrecord verbroken in de Marathon van Edinburgh. De 41-jarige Lloyd Scott deed er 6 dagen, 4 uur, 30 minuten en 56 seconden over om de race te voltooien, in zijn 70 kilo wegende pak.

Lloyd Scott in vol ornaat

Lloyd Scott, The Marathon Man


De voormalige voetballer en brandweerman, die jarenlang aan leukemie leed, wilde zo geld ophalen voor het goede doel. Kort na 1 uur 's middags tsjokte de Londenaar over de finishlijn in het Meadowbank Stadion in de Schotse hoofdstad.

"Ik voel me goed. De finish in het stadion was geweldig. Ik kreeg een staande ovatie van het publiek, en er stond een man met een doedelzak te spelen. Een prachtige ontvangst. Ik ben er nog steeds een beetje high van, en dat zal morgenochtend ook nog wel zo zijn, als ik wakker word en me realiseer dat ik dat zware pak niet meer aan hoef. Nu ga ik eerst een borrel pakken," liet Scott na afloop weten.

Vorig jaar deed hij er vijf dagen over, dezelfde tijd die hij ook in New York liep, maar een voedselvergiftiging zorgde ervoor dat hij er deze keer langer over liep.

"Ik moest steeds naar de wc sprinten. En keer lukte het me zelfs niet om mijn pak op tijd uit te krijgen."

Pech onderweg

Problemen voor The Marathon Man


Scott's gemiddelde snelheid bedroeg bijna 700 meter per uur, behalve op woensdag, toen de maagkrampen het hevigst waren. Dat hij toch gelijktijdig met de andere marathonlopers finishte, kwam omdat hij een week eerder gestart was.

Later dit jaar wil hij ook nog een complete marathon over de bodem van het meer van Loch Ness lopen, en voor volgend jaar zijn de plannen om aan de start van de Marathon van Edinburgh te verschijnen in een middeleeuws harnas.


Ananova, 16 juni 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!